Burkolás


Burkolás – Burkoló Budapesten

Burkolási munkához keres hozzáértő szakembert? Jó helyen jár!
Akár hidegburkolás, akár melegburkolás az elvégzendő feladat, ránk bizton számíthat!

Burkolási szolgáltatásaink

  • Beltéri és kültéri járólapok, burkolólapok lerakása és cseréje.
  • Meglévő burkolatok felszedése, bontása, valamint bontás utáni helyreállítása.
  • Új parketta és laminált padló lerakása, régi parketta csiszolása, felújítása.
  • Csempézés, fürdőszobai csempék lerakása, hibák javítása.

 

Burkolás – Miért mi csináljuk?

  • Már 30 éve foglalkozunk hideg- és meleg burkolással, csempézéssel, parkettázással.
  • A burkolás és csempézés mellett akár teljes körű lakásfelújítást is vállalunk.
  • Nagy szakértelemmel végezzük a munkánkat, amire garanciát is vállalunk.
  • Mifelénk a burkolás árai nem szöknek az egekbe; megfizethetőek vagyunk.
  • Nálunk a felmérés és az árajánlat is ingyenes – csak hívnia kell!

Burkolás

A burkolás akkor szükséges, ha egy olyan területet szeretnénk csempézni, járólapozni, amit vízér, tehát a burkolás a konyhában, fürdőszobában nélkülözhetetlen.

A burkolás során érdemes minőségi burkolóanyagokat beszerezni, a csemperagasztó legyen flexibilis és a járólap-csempe kopásállósága is legyen minél nagyobb. A járólap kiválasztásakor figyeljünk arra oda, hogy a felülete legyen csúszásmentes, ne egy sima fényes felületű legyen, mert a ráfröccsenő vízen könnyen a nyakunkat szeghetjük.

A burkolás árak a következők:

Hidegburkolás árak

Sík aljzatra hálóba fektetve: 3.000 Ft/nm*

Sík aljzatra diagonálba fektetve: 3.500 Ft/nm*

Sík aljzatra keretes diagonálba fektetve: 4.000 Ft/nm*

Melegburkolás árak

Parketta felújítás, csiszolás és lakkozás: 3.000 Ft/nm*

Új parketta lerakása: 2.300 Ft/nm*

Laminált padló lerakása szegéllyel: 1.200 Ft/nm*

Régi burkolatok bontása: 1.200 Ft/nm*

Aljzat-kiegyenlítése: 800 Ft/nm*

A burkolás házilag is megoldható, ha valaki kreatív és nagyon jó kézügyessége van, de nagyon sok a buktató, ezért érdemes szakembert választani a munka elvégzéséhez.

Burkolás

Nemrég előfordult, hogy az egyik ügyfelünk először megpróbálkozott maga a járólap lerakásával. Sajnos a végeredmény nem lett szép, ezért úgy döntött, hogy felkér minket a burkolás elvégzésére. Azt szerette volna, hogy a már lerakott járólapokat mentsük meg, törés nélkül szedjük fel, de ez sajnos nem volt megoldható, ezért a járólapot feltörtük és az ügyfélnek újból meg kellett vennie az anyagokat, ezért a burkolás drágább lett az anyagköltség miatt.

A fürdőszoba kinézetét ma már megterveztethetjük különböző fürdőszoba szalonokban, ugyanis a csempe, járólap kiválasztásakor a szalonokban kiszámolják a négyzetméter alapján a burkolatok mennyiségét. Érdemes olyan szalonba menni, ahol design szakemberek is vannak, ugyanis sokan egy darab csempelapból nem tudják azt elképzelni, hogy a saját fürdőszobája hogy fog kinézni, nekik ajánjuk a burkolás előtti látványtervezést. A szakember akár kimegy helyszínre a fürdőszobát felmérni és 3D-s látványtervet készít a kiválasztott burkolatokból. Ezt a látványtervet illetve a méretezést is kinyomtatják és a burkoló kezébe adják annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Ezzel a plusz szolgáltatással időt, pénzt és energiát is spórolunk, mert a szakemberek mindent precízen megcsinálnak helyettünk odafigyelve arra, hogy csak minimális csempe maradjon meg.

A burkolás árát befolyásolja a fal minősége is. Sok esetben a falat újra kell vakolni, ezért a vakolást is külön meg kell fizetni. A megfelelő fal előkészítése fontos, mert ha a csemperagasztót a szakembertől vastagon viszi fel, akkor előfordulhat, hogy nem szárad meg a ragasztó, ezért a csempe akár le is potyoghat a falról.

 

Padlólapok lerakása, burkolás

A lakásfelújítás szép padlóburkolat megválasztása esetén nagyon jó hangulatot kölcsönöz a lakásnak. A burkolás előtt a padló egyenetlenségeit ez esetben is el kell tüntetni, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor a járólapok később feljöhetnek a szakszerűtlen lerakás miatt. Ajánlott a burkolás előtt aljzatkiegyenlítőt is használni. 6-8 hónapnál fiatalabb aljzat esetén szükséges a tapadó híd készítése mellyel a beton pórusait lezárjuk, és ezzel megakadályozzuk azt, hogy a beton hirtelen kiszívja az aljzatkiegyenlítőből a nedvességet. Ezzel az önterülő massza egyenletesen fog száradni nem ég ki és így nem megy tönkre. A padlófűtés gond lehet, mert számolnunk kell a hő terheléssel és az ezzel járó méretváltozásokkal is.

A gyártók ezt a problémát is megoldották, mert az aljzatkiegyenlítők különböző adalékanyagoknak köszönhetően rugalmasak ezáltal padlófűtés esetén is használhatóak. Fontos megemlíteni, hogy a rugalmas aljzatkiegyenlítő még nem oldja meg a hőingadozással járó problémát, amennyiben egybefüggő nagy helyiséget burkolunk, dilatációs hézagot kell hagyni. A járólap és a csempe találkozásánál szükséges egy 1 centis hézagot hagyni, amit rugalmas anyaggal kell kitölteni és nagyobb helyiségek esetén 30 nm-enként 5-10 mm-es dilatációs rugalmas fugát kell alkalmazni. Amennyiben az aljzaton ezt megtettük akkor fölötte a burkolat lerakásánál is meg kell ismételnünk. A korszerű önterülő aljzatkiegyenlítők már egy rétegben is felhordhatóak 0,5-10 mm –es vastagságban. Fontos, hogy az aljzatkiegyenlítést egy rétegben végezzük, mert minden egyes réteg új és új hibaforrás lehet.

A járólapok esetén is figyelembe kell venni a gyártó ajánlását a csemperagasztó kiválasztásakor. Fagyálló csempe esetén itt is fagyálló ragasztót kell használni függetlenül attól, hogy a járólapokat bel vagy kültéren rakjuk le. Padlófűtés esetén mindenféleképpen flexibilis csemperagasztót szabad csak használni, mert az elviseli a hőingadozással járó méretváltozásokat. Nagy járólapok esetén a kopogás elkerülése érdekében folyékony ágyazatú ragasztót kell használni, ami már több magyar forgalmazó kínálatában is megtalálható. Ezek a modern anyagok képlékenységükből adódóan már 100%-os tapadó felületet biztosítanak, amellett hogy száradás után rugalmas marad. Fontos hogy a járólapok lerakása után várjunk legalább 24 órát és csak utána terheljük, a burkolás szabályait tartsuk be.

Padlólap lerakásakor a ragasztó rétegnek vastagabbnak kell lennie, mint egy csempe felrakása esetén. Legalább 10 mm-es fogazott glettvas alkalmazása ajánlott, de alkalmazható 15-20 mm-es fogazat is. A fogazat növelésével a ragasztóanyag mennyisége is arányosan emelkedik.

A burkolás utolsó lépése, a fugázás. Fugázásnál számít, hogy milyen ragasztóanyagot használtunk, a modernebb anyagokkal leragasztott burkolatok már 24 óra elteltével fugázhatók. Egyes járólapok felülete érdes egyenetlen ezért a fugázásuk igen csak körülményes így az ilyen padlólapok esetén célszerű próbafugázást végezni, hogy a fugaanyagot mennyire lehet a felületről eltávolítani. A fugaanyagok padlón és oldalfalon is egyformán alkalmazhatóak, viszont a padlófűtés itt is új problémák elé állíthat. A padlófűtés esetén a gyártók az úgynevezett flex fugázókat ajánlják úgy, mint a csempe ragasztó esetén is a flexibilis csemperagasztót. Itt is be kell tartanunk a gyártó által megadott maximális fugaszélességet, mert ha nem akkor a fuga kirepedezik. A már elkészült felületek tisztítása lúgos vegyszerekkel történjen, tilos savas tisztítószerek alkalmazása!

A lakásfelújítás szerves része a csodálatos padlólap kiválasztása, ami a lakásának különleges hangulatot kölcsönöz, ezért a burkolásnak is tökéletesnek kell lenie, hogy a drága járólap és csempe jól mutasson!

Burkolás

Hidegburkolás oldalfalra

Hidegburkolás oldalfalra, vagyis a csempézés.
Minden lakásfelújítás legspeciálisabb része a csempézés, burkolás, mert nagyon kevesen tudják úgy megcsinálni, mint egy szakember. A legfontosabb, hogy a falfelület sima és egyenes legyen. Amennyiben a felület egyenetlen, szükséges gyári zsákos habarccsal sima felületet készíteni. Ez az anyag nem a festésnél használt glettanyag, mivel ez 3-20 mm mély egyenetlenségeket is kitölt.

Fontos ezt a munkafázist elvégezni mivel ezek a habarcsok egy a vakolathoz hasonló réteget képeznek. Sokan megspórolják ezt a munkafázist, de nem szabad, mivel a csemperagasztó csak 5 mm vastagságig használható, mert sokkal ridegebb száradás után, mint a habarcsok érdemes ezért a burkolásban jártas szakember tanácsaira hallgatni. A jó minőségű csemperagasztó is könnyen megrepedhet, ha 5 mm-nél vastagabban hordjuk fel a felületre, ezért javasoljuk a falkiegyenlítő habarcsokat, mert az áruk kedvező és a felhordásuk is nagyon egyszerű. Mivel gyorsan kötő anyagról beszélünk, ezért már pár óra múlva elkezdhetjük a csempék felrakását, de ha hideg van a lakásban, mert nem

tudjuk biztosítani a kötéshez megfelelő hőfokot, akkor is más nap már elkezdhetünk csempézni.

Fontos! Mindig úgy válasszon csemperagasztót, hogy figyelembe veszi azt is, hogy milyen csempét vagy járólapot vásárolt A gyártók sok esetben nem tüntetik fel a zsákon az alkalmazhatósági korlátot. Az emberek lakásokban, áltatában az úgynevezett beltéri ragasztókat használják, de

ez a csemperagasztó csak a NEM fagyálló csempékhez és járólapokhoz alkalmazható, a többi típusú burkolatokhoz nem, ez is egy szabály a burkolás folyamatában. Ez a ragasztó tapadási készségével és a burkolat vízfelvételi tulajdonságaival magyarázható. Tehát fontos megjegyezni, hogy beltéren is a csempe minősége határozza meg az alkalmazható csemperagasztó típusát, hogy a lakásfelújítás ne rémálom legyen.

A ragasztás során a lehető legvékonyabb ragasztóréteget hordjuk fel a felületre, ekkor érezhetjük a jól előkészített felület előnyeit. Amennyiben a falazat nagyon sima, mint pl. gipszkarton és a csempe kisebb méretű, max. 15×20 cm, akkor elég a 3 mm-es fogazott glettvas használata a burkolás során, a többi esetben a 6 mm-es fogazott glettvasat kell használni. Kifejezetten nagy burkolatok esetén kötelező speciális ragasztót használni. A csemperagasztók miután a falra felhordtuk, 30 percen belül bőrösödnek, ezért célszerű mindig akkora felületre felhordani az anyagot, amit fél órán belül kényelmesen befejezhetünk. A hagyományos ragasztóknál lehetőség van a burkolás utáni 10 percben még utána igazítani, utána már nem szabad hozzányúlni a csempékhez.

Miért a ragasztóhabarcs és miért nem az ágyazó habarcs?

Több oka is van, de ebből most csak a legfontosabbakat említjük:
- tízszer kevesebb anyagot kell mozgatnunk
- válogatott alapanyagokból készül
- egyenletes a minősége
- a gyártás során is vizsgált
- elkészítése egyáltalán nem vesz el a térből
- felhordása pofon egyszerű
- nem kell anyagveszteséggel számolnunk
- extrém esetek is megvalósíthatók
- a fugázással elég egy napot várni

A lerakást követően 24 óra elteltével lehet kezdeni a fugázást, sőt gyorsan kötő ragasztók esetén már 3-5 óra elteltével. Régebben a fugázásra fehér cementet használtak, napjainkban viszont már kedvünkre válogathatunk a különböző színű, jó minőségű fugaanyagokból. A csomagoláson a gyártók feltüntetik, hogy az Ő általuk gyártott fugaanyag mekkora hézagokba ajánlott, amit soha nem szabad túl lépni burkolás esetén.

Burkolás

Árajánlatkérés itt:

Fontos! Olyan lakásra, ami még nincs az Ön tulajdonában, illetve nemlétező-képzeletbeli lakásokra árajánlatot nem készítünk! Az Ön neve
Az Ön email címe
Az Ön telefonszáma
Budapest melyik kerületében található a lakás?
A felújítás kezdésének időpontja
Az elvégzendő munkák pontos leírása
Melléklet csatolása (nem kötelező)
Honlap készítés