Lakásfelújítás tippek
2017.10.31 13:54

Költözés előtti stressz

Hogy kerülhetjük el a költözés előtti-utáni stresszt?

Életünk sorát biztos párszor költözünk, valaki többször, valaki kevesebbszer, de az biztos, hogy egy ilyen helyzetben könnyen beúszhatunk a pakolással, és ahogy közeledik a költözés időpontja, egyre idegesebbek leszünk. Mik azok a praktikák, tippek, amitől egy költözés is elviselhetőbb lesz, mit tegyünk annak érdekében, hogy ne menjünk utána több hetes kényszerpihenőre?

költözés

Sokak életében el jön előbb vagy utóbb az a helyzet, hogy költözni fog. Vagy azért, mert megvette az első lakását, amit a lakásfelújítás után birtokba akar venni, vagy azért, mert másik városban kap munkát, vagy csak egyszerűen nagyobb lakásra cseréli a kis garzonját azért, hogy családot alapíthasson. Bármennyire is örülünk az új felújított lakásunknak és bármennyire is várjuk a költözést, azért kijelenthetjük, hogy ez mindenki számára megviselő, stresszes időszak. A stresszt nem csak negatív, hanem pozitív dolgok is előidézhetik, mert bármilyen jó is a változás, mégis csak új helyre költözünk és gyökeresen megváltozik a már jól megszokott életünk.

Íme, néhány tipp, hogy mivel kerülhetjük el a stressz kialakulását.

 

A csomagolást kezdje el időben

A költözés előtt érdemes már több héttel elkezdeni a csomagolást, mert egy ilyen helyzetben előkerülnek olyan tárgyak is, amiről már rég elfelejtkeztünk. A poharakat, törékeny dolgokat gondosan be kell csomagolni, ezért ez is rengeteg időt elvesz az emberek életéből. Érdemes több dobozzal kalkulálni, hogy biztos mindent megfelelően becsomagoljunk a költöztetők megérkezéséig. Sokan az utolsó pillanatra hagyják a csomagolást, a költöztetők nem érnek rá ácsorogni, ezért igyekezzünk!

 

Ne fordítsunk fel egyszerre mindent

Ahogy gyűlnek a dobozok, kis keskeny csapásokon közlekedik az ember a lakásban, nem találja a dolgait és ezért ideges lesz, kellemetlenül érzi magát. Célszerű a mindennap használt dolgainkat utolsó nap összecsomagolni, illetve hagyjunk meg egy kis sarkot magunknak, ahova visszavonulhatunk az idegesítő csomagolás elől.

 

Fogadjunk el baráti segítséget

Amikor pakolás, csomagolás van, a barátok is tudnak segíteni. Ez azt jelenti, hogy jól telik az idő, beszélgetéssel, miközben a csomagok is készülnek, és így egy kicsit elfelejthetjük azt, hogy milyen nagydolog előtt állunk. Sokan úgy vannak vele, hogy megoldják egyedül a költözést, de ne legyünk makacsok, engedjük azt, hogy pár gond lekerüljön a vállunkról, így egy kicsit elviselhetőbb lesz az egész procedúra.

Miután túl vagyunk a költözés napján, nyugodtan fellélegezhetünk, igaz, hogy még sok munka áll előttünk a kipakolás még csak most következik, de a nagyja munkán már túlvagyunk.

költöztetés

Honlap készítés