Lakásfelújítás tippek
2017.12.15 10:08

A lakásfelújítás időtartama

A lakásfelújítás időtartama

A lakásfelújításra az emberek többsége maximum egy hetet szán, gondolja, hogy nyáron kivesz egy hét szabadságot és ez idő alatt lezongorázzák a felújítást. A szomorú valósár viszont az, hogy egy nagyobb volumenű lakásfelújítás egy, vagy akár három hónapig is elhúzódhat.

A hivatalos ügyek hanyag intézése miatt az egész lakásfelújítás borulhat, ugyanis a szakembereknek bevannak táblázva a napjaik, és ha valami miatt nem tudják a megbeszélt időpontban elkezdeni a lakásfelújítást, akkor hónapokat is csúszhat.

Így járt nemrég az egyik ügyfelünk is, aki vásárolt egy kis garzonlakást. A régi tulajdonos nem fizette a számlákat, ezért villany, gáz és víz sem volt a lakásban. Miután az árajánlatot elfogadta és lefixáltuk az időpontokat, megígérte, hogy minden vissza lesz kapcsolva, mire megérkezünk a megbeszélt napon, reggel 8-kor.

A szakemberek felvonultak, viszont szomorúan tapasztalták, hogy az ígéretek ellenére semmi nincs visszakapcsolva és leghamarabb két hét múlva lehet a munkát elkezdeni. Az ügyféllel folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a kezdés időpontjával kapcsolatban. A hivatalos szervek, folyamatosan ígérgették azt, hogy jönnek, de valamikor betegségre hivatkozva, valamikor meg a betáblázott napokra hivatkozva nem történt előrelépés.

Amikor a vízbekötés miatt megérkezett az adott szakember, nem csinált semmit, mert neki nem mondták a központban, hogy nem csak vízóra csere lesz, hanem kell egy 40 cm-es csövet berakni elé. Így elment dolgavégezetlenül és azóta sem veszi fel a telefont.

A lakásfelújítás végül két hónapos csúszással elkezdődhetett, aminek az a tanulsága, hogy időben el kell kezdeni intézni a hivatalos ügyeket, mert sok gyenge láncszem van, amin elbukhat az egész, illetve kevés a szakember ma Magyarországon, aki ért az építőiparhoz.

Honlap készítés