Lakásfelújítás tippek

A lakásfelújítás csak drága és idegesítő lehet?

Nem, ha betartunk 4 szabályt amire lehet, hogy nem is gondolunk!

 

A tény, hogy a szakemberhiány óta egyre több olyan ember bukkan fel, aki nem is ért teljesen a lakásfelújításhoz, ráadásul ezek a felújítások elég sokszor túllépik a meghatározott keretet. Egy nagyon fontos aranyszabály létezik, informálódjunk kellőképpen, mielőtt belevágnánk a lakásfelújításba, és ha ez megtörtént, következhet a többi szabály is!

drága és idegesítő lakásfelújítás

A lakásfelújítás időtartama

A lakásfelújításra az emberek többsége maximum egy hetet szán, gondolja, hogy nyáron kivesz egy hét szabadságot és ez idő alatt lezongorázzák a felújítást. A szomorú valósár viszont az, hogy egy nagyobb volumenű lakásfelújítás egy, vagy akár három hónapig is elhúzódhat.

A kiállások helyét tervezze meg a villanyszerelés előtt

A lakásfelújítás során rengeteg kérdés felmerül. Ilyen például az is, hogy a villanyszerelő hány darab konnektort tervezzen a lakásba…

Ahogy a technika fejlődik, az embereknek egyre több háztartási gépe, szórakoztató elektronikai készüléke lesz. Régebben elég volt egy-két konnektor a szobába, de most van, hogy akár 10 is kevés lehet.

villanyszerelő

Garzonlakás felújításakor a galéria alapkövetelmény

 

Amikor egy kis garzonlakást kell felújítani, akkor a lakásfelújítás során galéria építése is szóba kerül azért, hogy a régi házak belmagasságát hasznosan kihasználhassuk.

galéria

A lakásfelújítás befejezése után következhet a lakberendezés

A lakásfelújítás nem teljesen ér véget az utolsó csempe felragasztásával, illetve az utolsó ecsetvonással. A takarítás után még sok feladat vár a boldog tulajdonosokra, ugyanis a lakást be kell rendezni új bútorokkal.

Lakberendezés
2017.10.31 14:48

Ablakcsere modern és hőszigetelt

A lakásfelújítás során a leggyakrabban felmerülő kérdések között szerepel az, hogy kicseréljük az ablakokat vagy sem. A régi, sokszor 100 éves ablakok már nem felelnek meg a jelenlegi kor követelményeinek és ezért a hőszigetelő képességük sem az igazi, illetve elég gyakran kell őket javítani és festeni. Az igazság az, hogy az ablakcsere 1-3 tél során biztosan megtérül a fűtés számlákban.

Ablakcsere
2017.10.31 13:54

Hogy kerülhetjük el a költözés előtti-utáni stresszt?

Életünk sorát biztos párszor költözünk, valaki többször, valaki kevesebbszer, de az biztos, hogy egy ilyen helyzetben könnyen beúszhatunk a pakolással, és ahogy közeledik a költözés időpontja, egyre idegesebbek leszünk. Mik azok a praktikák, tippek, amitől egy költözés is elviselhetőbb lesz, mit tegyünk annak érdekében, hogy ne menjünk utána több hetes kényszerpihenőre?

költözés

Biztonsági ajtó beépítése panelházakba

Amennyiben a lakás nem a földszinten található, elmondhatjuk, hogy a betörő egyedül a bejárati ajtón jöhet be, de szerintünk az a tény sem elhanyagolandó, hogy az új ajtó hő és hangszigetelt. A teljes körű lakásfelújítás esetén érdemes a bejárati ajtót is kicseréltetni, mert a panelházakban előfordul, hogy a bejárati ajtók 30-50 évesek, így nem felelnek meg a mai kor követelményeinek.

biztonsági ajtó zár
2017.10.31 12:38

Parketta felújítás

A parketta felújítás akkor célszerű, ha a parketta még megmenthető, kijavítható, ugyanis a tömör fa parketta strapabíróbb és esztétikusabb is, mint az új laminált padlók. Egy szépen lakkozott fa felület meghálálja a gondoskodást és otthonának kellemes hangulatot kölcsönöz. Lássuk, hogy milyen módon menti meg a szakember a parkettát, min esik át a fa a felújítás során.

parkettacsiszolás

Minden ami lakásfelújítás

Árajánlatkérés itt:

Fontos! Olyan lakásra, ami még nincs az Ön tulajdonában, illetve nemlétező-képzeletbeli lakásokra árajánlatot nem készítünk! Az Ön neve
Az Ön email címe
Az Ön telefonszáma
Budapest melyik kerületében található a lakás?
A felújítás kezdésének időpontja
Az elvégzendő munkák pontos leírása
Melléklet csatolása (nem kötelező)
Honlap készítés