Szobafestés, festés

Szobafestés, mázolás Budapesten

Egyszerű szobafestés, mázolás. Komplett lakások festése, nyílászárók mázolása, vagy más festési munkálatok elvégzése kiváló minőségben, rövid határidőkkel, alacsony árakkal és garanciákkal – mi ezt kínáljuk Önnek!

Szolgáltatásaink – Szobafestés és mázolás A-tól, Z-ig

Festés

Ha a családi házát vagy lakását szeretné teljesen kifesteni, akár kívül-belül is, avagy lépcsőházát szeretné kimeszelni, lefesteni, és eközben nem akar vesződni a festési munkálatokkal sem, akkor bízza szakemberre! Sok éves tapasztalatunk a garancia arra, hogy a lakás festés során a legnagyobb gondossággal járunk el. Referenciáink és elégedett ügyfeleink tanúskodnak arról, hogy a festő olyan munkát ad át, amely még a legigényesebb lakástulajdonost is megelégedéssel tölti el. Gyorsan és pontosan, minden esetben az elvárásoknak megfelelően dolgozunk, betartva a megszabott határidőket.

Szobafestés

Ha csak egy vagy két szoba festésével bízzák meg szakembereinket, mi ebben az esetben is állunk rendelkezésére. Legyen szó gyerekszobáról, nappaliról, hálószobáról vagy bármely más helyiségről, mi nem csak kifestjük Önnek a szobát, hanem tanácsokat is adunk a szobafestéssel kapcsolatban. Segítünk a megfelelő színek kiválasztásában, javaslatot adunk a festéktípusok esetében, de minden más, szobafestéssel kapcsolatos dologban is állunk a rendelkezésére. Festő és szobafestő munkák a legnagyobb gondossággal, igényesen és gyorsan!

Szobafestés

Mázolás

Ha ablakairól, ajtóiról mállik a festék, már kopottak a lépcsőház korlátjai, keressen minket! Ne bízzon meg kontárokat, mert az a végén úgyis drágább lesz Önnek, hiszen újra kell festeni, mázolni mindent! Inkább bízzon meg olyat, aki amellett, hogy a festés és mázolás terén komoly tapasztalattal és referenciával rendelkezik, mellette még elérhető áron is dolgozik. Festés – mázolás Budapest vonzáskörzetében, immáron 30 éves szakmai tapasztalattal, mindezt elfogadható árakon.

Miért mi végezzük a szobafestés, mázolást?

  • Mert sokéves tapasztalattal és tudással rendelkezünk a szobafestés és mázolás területén.
  • Gyorsan és precízen végezzük el festési a munkákat, ahogy egy igazi festőtől elvárható.
  • Munkánkra garanciát vállalunk, amit ugye csak a valódi szakemberek mernek vállalni.
  • Nem vagyunk nagy cég, így olcsóbbak vagyunk, az áraink a földön maradnak.
  • Ingyenes árajánlatot adunk – csak hívnia kell!

Szobafestés, mázolás árak


A szobafestés árak a fal állapotától és a felhasznált anyagoktól is függ. A sima tisztasági festés esetén a munkadíjak kedvezőek, még egy összetettebb, vakolással, gletteléssel, kaparással kombinált lakásfelújítás esetén a szobafestés, mázolás árak drágábbak.


A szobafestés, mázolás árak a következőképpen alakulnak:


Tisztasági festés: 1.000 Ft/nm*
Festés gletteléssel: 1.300 Ft/nm*
Festés kaparással, gletteléssel: 1.500 Ft/nm*
Mázolás javítással, csiszolással, alapozással: 3.000 Ft/nm*


Az árak nem csak a munka nehézségének függvényében változhatnak, hanem különböző cégek esetén is eltérhetnek a festés árak. Amennyiben nagy cégről van szó, akiknek irodájuk van és rengetegen dolgoznak a z irodában és a különböző helyszíneken is, ott több kiadás keletkezik, több embert kell megfizetni és ezért az ár akár háromszor is drágább lehet, mintha magát a szakembert keresné meg a munkával.


A mi kis vállalkozásunk családias jellegű. A szakembereink lassan 30 éve ismerik egymást és csak az a szakember vonul fel a lakásfelújítás során, amelyikre szükség van, így Ön csak annak fizet, aki ténylegesen elvégzi a munkát, ezért a festés árak kedvezőek, megfizethetők.
Kérjen árajánlatot a festésre, a helyszíni felmérés után tudunk pontos árat mondani, és ha elnyeri a tetszését, akkor megbeszéljük a munka kezdésének időpontját és felújítjuk otthonát!
Sokan más cégektől is bekérnek árajánlatokat, ezért mi nem sértődünk meg, mindenkinek joga van a pénztárcájának megfelelő szolgáltatót választani.

Szobafestés


Az elvégzett munkára garanciát vállalunk, így biztos lehet benne, hogy egy év után is olyan állapotú lesz a lakás mintha most készült volna el a felújítás. A garancia a szándékos károkozásra természetesen nem terjed ki, csak a rendeltetésszerű használat során felmerülő hibákra.

Csináld magad szobafestés, mázolás

A szobafestés nem egy nagy munka, ha a fal jó állapotban van és az ember vállalkozó kedvű, de egy nem hozzáértő számára tartogathat meglepetést is, ha nem figyelünk oda a részletekre.

A szobafestés sok esetben szakembert igényel, ezért ne kezdjen bele olyan munkába, amiről tudja, hogy nem ért hozzá, már felül múlja a képességeit.

Amennyiben a fal nincs elrepedve, az előző réteg nem pattog le és viszonylag nem rég volt festve, csak a fal bekoszolódott, vagy másik színvilágot szeretne otthonába csempészni, akkor a festék megvásárlása után akár egy két nap alatt egy henger segítségével kifestheti a lakást.

Ha glettelésre is szükség van szobafestés előtt, mert a falak állapota ezt indokolja, akkor előtte kaparjuk le azt a réteget, ami le akar jönni, a falat mélyalapozóval is célszerű bekezelni glettelés előtt. Sokszor ilyenkor már szükséges a kétszeri glettelés is, ha kantnit húzunk a gettvassal, akkor azt egy csiszolópapírral száradás után tüntessük el. Amennyiben a glettanyag megszáradt és a fal kellőképpen sima, akkor jöhet a festés.

A festésnél figyeljünk arra, hogy a festéket egyenletesen oszlassuk el a hengerrel, mert bizonyos esetekben árnyalatbeli eltérések is előfordulhatnak, aminek az oka a fal festékfelvevő képessége is lehet.

Amennyiben tiplik, csavarok és szögek vannak a falban, ezeket célszerű szobafestés előtt eltávolítani és a nagyobb lukakat még glettelés előtt modell gipsszel eltüntetni.

Szobafestés

A belső falfelületekre használjunk diszperziós festéket, amit a festékboltokban színkártya alapján ki is kevernek. Milliónyi szín közül választhat, viszont tudni kell, hogy a festékkeverés nem egy olcsó dolog. Léteznek színezőpaszták, amivel pasztell színeket keverhetünk ki, viszont ez esetben figyeljünk arra, hogy a megfelelő festékmennyiséget keverjük be, mert ha elfogy, akkor ugyan azt a színt mégegyszer lehetetlen házilag kikeverni. A szobafestés költségei így csokkenthető.

Léteznek olyan festékek amik készre vannak keverve, ezt is választhatjuk, így egy kicsit drágább lesz az anyagköltség, de így az ízlésünkre alakíthatjuk a lakást a szobafestés befejezésével.

 

Ha ezeket a tanácsokat figyelembe veszi és megfogadja, akkor a szobafestés után büszkén mondhatja majd el, hogy ez is az Ön munkája.

A mázolás előkészítése:

Az otthonunkban sok ablak és ajtófelület megtalálható, ami zománcfestékkel van bevonva és időnként ezekre a felületekre ráfér a felújítás, mázolás. Hasonlóan nagy feladat ez a falak festéséhez, viszont ebben az a könnyedség, hogy nem muszáj a folyamatos munkavégzés, ha annyi időnk van csak, hogy egy ajtót mázoljunk le, akkor aznap csak az az egy készül el. Na persze ilyenkor az is felmerülhet, hogy az illető könnyen megunja és elodázza a mázolást és ezért csak egy réteg festéket visz fel a felületekre, kitartás ha spórolni szeretne és azt szeretné, hogy a minőség is tökéletes legyen, nem szabad befejezni, végig kell csinálni. Na, most, ha ez miatt valaki mégsem vállalná a munkát, akkor szakemberre is bízhatja, viszont akkor igencsak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, tehát, ha egy kis kreativitást érez magában, akkor érdemes megpróbálni. Jó szerszámokkal és kitartással a mázolás is megvalósítható. És a munka befejezésével meg lesz az öröm is, mert egyrészről gyönyörű mázolt ablakaink, ajtóin lesznek, másrészről megspóroljuk a munkadíjat, amit más kiadásokra is elkölthetünk.

A hibák felmérése mázolás előtt:

A mázolt felületek is elhasználódnak idővel, a kopásnak leütődésnek leginkább az élek vannak kitéve, a felület pedig sok esetben sárgulhat, például egy gáz fűtésű lakásban, vagy egy bent dohányzó lakásban ez a sárgulási folyamat gyorsabb. Az ablakok külső fele, ami ki van téve az időjárás viszontagságainak, elég nagy kihívás lehet, mert a fa ki van száradva, a festék pedig mállik róla. Régi 100 éves nagypolgári házakban van olyan ajtó, amin akár már 10 réteg festék is lehet, és nem tudhatjuk, hogy a festék alatt milyen rejtett hibák, repedések lehetnek. Előfordulhat, hogy szakembertől is tanácsot kell kérnünk, hogy a munka tökéletes legyen. Azért is kell felmérnünk a munkát, mert tudnunk kell előre azt, hogy milyen eszközökre és anyagokra van szükségünk a mázolás elvégzéséhez! Az anyagszükségletet pontosan számoljuk ki, mert a festék drága, és ha sok marad meg belőle, akkor a felesleges pénzkidobás! Pontosan számoljuk ki az ablakok, ajtók, tokok négyzetméterét, figyeljünk a vastagságra, és ha ez megvan, akkor figyelmesen olvassuk el a festék kiadóságát, hogy egy liter, hány négyzetméterre elegendő. A festéket 2-3 rétegben kell majd felhordanunk. Első rétegben alapozó festéket kell felvinnünk, majd két rétegben zománcfestéket, tehát a festék megvásárlása ennek tudatában történjen.

Ablak felújítás

A mázolás szükséges eszközei:

Ahhoz, hogy igazán szép eredményt kapjunk mázolás után, a mázolandó felületet tapaszolnunk is kell. Több faja tapasz is kapható ma piacon, a mázoláshoz az olajos műgyanta alapú a megfelelő. Van, amelyik csak vékony rétegben hordható fel és van olyan is, amelyik mélyebb rések kitöltésére alkalmas. A leglényegesebb esetünkben a festék. Vásárláskor a fedőfestéket illetve alapozót a gyártó ajánlása szerint válaszuk ki, hogy kompatibilisek legyenek egymással. Egyes esetekben festéklemaróra is szükségünk lehet mázolás előtt.

A felületek előkészítéséhez nélkülözhetetlenek a csiszolópapírok, közepes 100-as és finom 150-es. Amennyiben rendelkezésre áll csiszológép, akkor ez megkönnyítheti, meggyorsíthatja a munkát, a csiszológéphez is hasonló szemcseméretű csiszolópapírt válasszunk. A mázoláshoz szerezzünk be még takaróflótát illetve ragasztószalagot, illetve pengés festékkaparót.

Ablakkeret csiszolás

A mázolás szerszámai:

Valakinek elég egy ecset, de vannak olyanok is, akiknek spéci eszközök is szükségesek, még sem csinálnak olyan profi munkát. Ne vásároljunk tömérdek szerszámot, csak azt kell megvenni, ami nélkülözhetetlen munkához. Dolgozhatunk különbféle ecsetekkel, de vehetünk egy darab oszlató ecsetet és hozzá egy hengert, ami kiváltja a különböző méretű ecseteket. A dobozból is kimártogathatjuk a festéket, de vásárolhatunk nyeles edényt is és akkor nem kell akkora mennyiségű festéket egyszerre a kezünkben tartani. A mázolás több napig is eltarthat a rétegek száradása miatt, ezért szükségünk lehet egy nyélfogó betétes tárolóedényre, de akár egy befőttes üveg is megfelelő lehet erre a célra. A mázoláshoz végezzünk munkakesztyűt, hogy a kezünket megóvjuk a festéktől. A tapaszoláshoz acélspatulára, még a csiszoláshoz csiszolófára lesz szükségünk. Az ajtólapokat fektetve mázoljuk, mert akkor a festék kevésbé folyik, meg illetve jobban elterül, ha nincs mázolóbakunk, akkor megfelelő lehet két konyhai szék is a célra. Ha az eszközök és az anyagok rendelkezésre állnak, akkor nekiláthatunk a munkának.

Felület előkészítése a mázolás előtt:

Akkor szokás a mázolt felületeket újramázolni, ha azok már viseltesek, kopottak, vagy besárgultak. Egy mázolt felület élettartam legalább öt éve, ez függ attól, hogy mennyire vigyázunk rá, vannak olyan esetek, amikor a sárgulás már jelentkezik két év elteltével és öt év múlva már krémes sárga színű lesz a felület. Ez állagromlás mértéke függ attól, hogy a lakásban dohányoznak-e, milyen minőségű a festék és mennyire napfényes a helyiség.

Mázolás

A felület előkészítése nagyon fontos, mert ha durva a felület, akkor a mázolás után is durva marad. A felület csiszolása nagyon fontos, mert lehetnek rajta karcok, mély benyomódások, régi megfolyások, a mély felületkülönbségeket tapaszolással szüntessük ki, mert ezeket a vastagabb réteg festékek sem tüntetik el. A tapaszolás előtt durva csiszolópapírral érdesítsük meg a felületet azért, hogy a tapasz jobban tapadjon. Szinte minden esetben tapaszolnunk kell, mert szinte biztos az, hogy az adott ajtó, ablaklapon, vannak benyomódások, kitörések. Ez sokak számára sziszifuszi munka lehet, de ez szorosan hozzátartozik a mázoláshoz. Az ablakok külső szárnya különösen igénybe van véve, mivel a nap perzseli, az eső eláztatja és a téli időjárás is eléggé megviseli.

Ez a károsodás jelentős is lehet, az ablakok alsó felén jobban felfedezhetőek ezek a hibák így érdemes mázolás előtt lemaratni a régi festéket ezekről a részekről. Miután a lemaratás megtörtént, csiszoljuk meg a felületet és itassunk be lenolajjal. Figyeljünk arra, hogy addig itassuk be kencével, ameddig a faanyag beszívja és figyeljünk gondosan a bütüre, mert ott a legrosszabb általában a helyzet. Miután a kence megszárad, tapaszoljuk simára a felületet. Az üveg gitt hiánya esetén pótoljuk a hiányzó részeket. Az ablakok külső felére olyan festékanyagokat válasszunk, amik ellenállnak az időjárási viszontagságoknak. Kevésbé károsodott ablakokról, ajtókról akár kaparóvassal is eltávolíthatjuk az elöregedett réteget, utána csiszoljuk meg a felületet, majd jöhet a kencés beeresztés, ezután átmázolhatjuk a keretet. Választhatunk egy olyan megoldást is, hogy a régi mázolást eltávolítjuk a fa felületekről és egy sűrű, fakonzerváló anyaggal kenjük be az ablakokat, annak érdekében, hogy a fa hosszú évekig biztonságban legyen.

A csiszolás előtt minden olyan dolgot távolítsunk el az ajtókról, ablakokról, ami gátolhatja a munkánkat, mint például a kilincsek. A csiszolást először a tapaszolt részekkel kezdjük, majd a régi mázolást csiszoljuk simára.  A tapaszolt részhez a közepes szemcseméretű csiszolóvásznat használjuk, majd a teljes átcsiszoláshoz a finom csiszolóvásznat használjuk. Figyeljünk arra, hogy a csiszolópapírt ne nyomjuk rá túlzottan a felületre, mert akkor a lecsiszolt por eltömíti a csiszolót és akkor azt már nem tudjuk tovább használni. Csiszolás közben a csiszolóból gyakran üssük ki a port, hogy a munkánk hatékony és gyors legyen. Egy idő után a papír is elkopik, ugyanis a szemcsék kihullnak, ha ezt tapasztaljuk, akkor cseréljük a csiszolót. A keletkező port gyakran takarítsuk fel, hogy ne telepedjen meg mindenhol, illetve a mázolás során ne kerüljön por a felületre.

Csiszológép használatával a munkát meggyorsíthatjuk, viszont a keletkező port még csiszoláskor távolítsuk el, a felületről.

Mázolás

Ez után már csak az alapozás és a mázolás van hátra, ami ezekhez a munkákhoz képest felüdülés. A festéket ecsettel, vagy hengerrel hordjuk fel a felületekre, úgy, hogy az ne folyjon meg. Az ecsettel és a hengerrel mindig szálirányba dolgozzunk, az ajtólapokat fektetve mázoljuk. Fontos, hogy tartsuk be a két réteg felhordása előtt szükséges száradási időt, mert ha nem akkor a festék megtúrósodik.

Ha kész vagyunk a munkával, akkor gyönyörködhetünk a tökéletes és szinte új nyílászárókban.

Árajánlatkérés itt:

Fontos! Olyan lakásra, ami még nincs az Ön tulajdonában, illetve nemlétező-képzeletbeli lakásokra árajánlatot nem készítünk! Az Ön neve
Az Ön email címe
Az Ön telefonszáma
Budapest melyik kerületében található a lakás?
A felújítás kezdésének időpontja
Az elvégzendő munkák pontos leírása
Melléklet csatolása (nem kötelező)
Honlap készítés