Tapétázás

Tapétázás Budapesten

Szeretné, ha új tapéta kerülne a szobája falára, de nem tudja, hogy kezdjen bele? A tapétázás újra divat!
Ne fáradjon, bízza inkább szakemberre a munkát!

Legyen szó könnyű papírtapétáról, fűrészporos-, vagy akár üvegszálas tapétákról, mi egyaránt vállaljuk kisebb szobák, vagy akár teljes lakások és házak tapétázását is.
Sok éves tapasztalatunk segítségével gyorsan és szakszerűen végezzük el a feladatot, emellett a tapétázás során a legnagyobb gondossággal járunk el, hogy Ön minden szempontból elégedett legyen a munkánkkal. Mivel pedig nem vagyunk nagy cég, így minden bizonnyal meg tudunk állapodni egy Önnek is megfelelő árban.

Miért mi tapétázzunk Önnél?

  • Már 30 éve foglalkozunk lakásfelújítással, és az ezzel kapcsolatos tevékenységekkel. Ezek közül a tapétázás sem maradhat ki.
  • A teljes munkát elvégezzük, nem csak részfeladatokat. Végig Ön mellett állunk, segítjük tanácsainkkal és szakértelmünkkel.
  • Segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb tapétákat és ragasztót, de akár be is szerezzük a tapétázáshoz szükséges anyagokat.
  • Minden esetben a megbeszélt határidőket betartva dolgozunk, nem kell azon aggódnia, hogy mikor lesz már kész a tapétázás.
  • Az elvégzett tapétázási munkára garanciát vállalunk. Ezt csak a valóban hozzáértők merik bevállalni.
  • A minőségi munkát olcsón végezzük, mert nem vagyunk nagy cég. Nálunk csak a mesternek fizet.
  • Felmérést készítünk és árajánlatot adunk, mindezt ingyen – csak hívnia kell!

Tapétázás

Csináld magad tapétázás


A tapétázás egy nagyszerű módja annak, hogy lakótereinket feldobjuk és egy új kinézetű lakásban lakjunk. A tapétázás saját kezűleg is elvégezhető, amennyiben van egy kis kézügyességünk a munkához. Lehet, hogy több ideig fog tartani a tapétázás, mint egy szakembernek, de végül a munka kifizetődik!


Hogy válasszunk tapétát tapétázás előtt?


A tapéta kiválasztásnál nem csak az ízlésünk a legfontosabb, hanem az is, hogy az adott térben passzoljon a bútorokkal illetve, a már meglévő színekkel. Figyeljünk arra, hogy a tapéta színe illetve mintája harmonizáljon a már meglévő színekkel.
Mielőtt elmegy a boltba a tapétát megvásárolni, mérje le a falfelületet, (magasság és szélesség), régi, nagy belmagasságú lakások esetén a plafontól lefelé számolnak 50-80 cm-t és díszcsíkot raknak és a plafon színét lehozzák azért, hogy ne tűnjön a lakás túl magasnak. A tapéták csomagolásán megtalálható a szélesség, illetve az, hogy a tekercs hány méter hosszú, illetve az, hogy az illesztéshez mennyit kell hulladékba kidobni, tehát, ha mintás a tapéta, akkor az illesztéskor valamennyi hulladéknak le kell esnie. A fűrészporos tapéták esetén, nem kell az illesztéskor hulladékkal kalkulálnunk, itt a szemcse méret lesz mérvadó, figyeljünk rá oda, nehogy tekercsenként eltérjen a szemcseméret, mert akkor a tapétázás csúnya lesz.


A tapétázás előkészületei, fal előkésztése


Távolítsuk el a régi tapétát, felpattogzott festéket és gletteléssel készítsünk sima falfelületet a tapéta felragasztása előtt. Ha elkészült a sima falfelület, elkezdődhet a tapétázás.
A megvásárolt tapétához készítsük el a ragasztót. Figyeljünk oda, mert a különböző tapétákhoz, más és más tapétaragasztó szükséges. Figyelmesen olvassuk el a használati utasítást és ez alapján készítsük el a ragasztót. A legtöbb tapétához már nem szükséges makulatúrázni, mert ez a tapéta hátoldalán megtalálható, de ha olyan tapétát választottunk, akkor az illesztések alá makulatúra kerül.

Tapétázás


Meg kell mérni a fal magasságát illetve szélességét és ez alapján annyi csíkot kell vágni amennyi szükséges. Tapétázás előtt vágjuk le a tapétacsíkokat, illetve figyeljünk oda a minták futására. Fontos: 2-5 cm-t hagyjunk rá a tapétacsíkra azért, mert a magasság a szoba két pontján eltérhet. Olvassuk el a tapéta használati utasítását is, mert van olyan tapéta, ahol a falat kell a ragasztóval bekenni, valamelyiknél a tapétát és valamelyiknél mindkettőt. Az első tapétacsík felragasztása előtt húzzunk egy függőleges vonalat kicsapó zsinórral és ehhez illesszük az első tapétacsíkot. Ez után már könnyedén halad a tapétázás, óvatosan egymás mellé illesztjük a tapétacsíkokat, majd a tetején és alján a felesleget, amit a vágáskor ráhagytunk, azt levágjuk. A tapétacsíkokat kefével szokták a falra simítani a buborékok elkerülése végett.
A sarkoknál lesz a legnehezebb dolgunk, ugyanis a sarok sohasem egyenes, itt a kefe mellett gumihengert is használjunk.


Reméljük, hogy sikerült segíteni abban, hogy a tapétázás házilag is menjen, ha úgy döntött, mégsem vág bele, akkor bátran hívjon minket, mi kitapétázunk Ön helyett!

Árajánlatkérés itt:

Fontos! Olyan lakásra, ami még nincs az Ön tulajdonában, illetve nemlétező-képzeletbeli lakásokra árajánlatot nem készítünk! Az Ön neve
Az Ön email címe
Az Ön telefonszáma
Budapest melyik kerületében található a lakás?
A felújítás kezdésének időpontja
Az elvégzendő munkák pontos leírása
Melléklet csatolása (nem kötelező)
Honlap készítés